In de praktijk zijn 6 praktijkondersteuners werkzaam
Praktijkondersteuner – Somatiek
Deze functie wordt vervuld door Rina Kämink, Loes Elsinghorst en Marieke Legters. Zij zijn verpleegkundigen en controleren en begeleiden mensen met chronische aandoeningen. Vooral de diabeteszorg, chronische longziekten en cardiovasculair risicomanagement (mensen het verhoogde bloeddruk, verhoogd cholesterol, doorgemaakt hartinfarct of beroerte) zijn hun aandachtsgebieden maar daarnaast ook stoppen met roken en hartfalen. U kunt alleen bij hen terecht nadat u door uw huisarts bent verwezen.
Praktijkondersteuner – GGZ (Geestelijke Gezondheidszorg)
Deze functie wordt vervuld door Leonie Heebink en Daniëlle Bouwman. Zij hebben een opleiding Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige voltooid en een uitgebreide expertise in de geestelijke gezondheidszorg opgebouwd. Ook bij hen kunt u alleen terecht nadat u bent verwezen door uw huisarts.
Praktijkondersteuner – Ouderenzorg
Deze functie wordt vervuld door Renata van Lochem. Zij is verpleegkundige met als specialisatie ouderenzorg.
De functie van POH Ouderenzorg is ontstaan doordat (kwetsbare) ouderen met complexe zorgvragen steeds vaker thuis blijven wonen. Deze groep komt voor zorg bij de huisarts en mede hierdoor speelt de zorg voor ouderen in de huisartsenpraktijk een steeds grotere rol.
De POH ouderenzorg gaat in een vroegtijdig stadium met oudere patiënten in gesprek om zo de juiste zorg te kunnen bieden. De POH ouderenzorg heeft hier een centrale rol in.
De POH ouderenzorg is gespecialiseerd in de problematieken van de kwetsbare ouderen en beschikt over kennis om deze doelgroep te ondersteunen. De aandachtsgebieden voor de POH ouderenzorg zijn lichamelijke en geestelijke kwetsbaarheid. Hierbij kunt u denken aan (beginnende) dementie, eenzaamheid of lichamelijke ongemakken door ouderdom.